Microbiologie Alimentară

Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Iași


Recoltarea produselor alimentare neambalate, vrac

Prelevarea, recoltarea produselor alimentare neambalate, vrac: A. Recoltarea produselor alimentare în stare solidă Pentru recoltarea produselor alimentare în stare solidă neambalate (vrac), unitatea (n) este reprezentată de cantitatea de produs prelevată o dată cu echipamentul special de prelevare, din masa produsului. Unităţile se prelevează aleatoriu, din locuri diferite ale lotului, numărul […]


Recoltarea produselor alimentare ambalate individual

Prelevarea, recoltarea produselor alimentare ambalate individual A. Recoltarea produselor alimentare în stare solidă Pentru recoltarea produselor alimentare în stare solidă ambalate individual, unitatea (n) este reprezentată de un produs aflat în ambalajul propriu. Unităţile (n) se prelevează aleatoriu, din locuri diferite ale lotului, numărul acestora fiind dat de Planul de prelevare aplicat. Dimensiunea unităţii (n) […]


Recoltarea probelor de apă pentru examen microbiologic

Recoltarea probelor de apă pentru examen microbiologic Legea 458/2002 reglementează calitatea apei potabile, având ca obiectiv protecţia sănătăţii oamenilor împotriva efectelor oricărui tip de contaminare a apei potabile prin asigurarea calităţii ei de apă curată şi sanogenă. Prin apă potabilă se înţelege apa destinată consumului uman, după cum urmează: orice tip […]


Recoltarea de teste sanitație de pe mâini

Recoltarea de teste sanitație de pe mâini le personalului care prelucrează și manipulează produse alimentare, pentru examen microbiologic Prelevarea de teste sanitație de pe mâini le personalului se execută înainte de începerea lucrului. Materiale: – tampoane de sanitație cu tijă, sterile – ser fiziologic steril Tehnica de lucru (teste sanitație de pe mâini): Cu […]